Waiting for a sign?

När beslutsångesten då och då sätter in behöver jag oftast bara en knuff i rätt riktning. Tror det skulle räcka med att öppna en skåplucka i köket och mötas av denna affisch vissa gånger. Ibland väljer jag att tro på ödet, det känns spännande och även som en enkel väg att ta vissa gånger.

Unwell.

Ligger nerbäddad och har ingen favoritdag direkt. Ibland får det vara så antar jag, febern gör mig svag.

Tokfix.

Ligger nerbäddad redan, i en nybäddad säng. Jag startar en ny arbetsvecka i uppförsbacke med förkylning på ingång, men jag är helt säker på att jag överlever.
Idag har vi tokfixat här hemma, det blir verkligen mysigt och den där "hemma-känslan" som jag eftersträvar börjar nu sakta men säkert infinna sig. Vi har slipat pall, spänt upp en vajer m.m.

Kom igen Lena.

Efter en hel dag av krängande på loppis ska jag nu ut och ha tjejsnack med min anna. Imorgon återgår jag till pysslandet av lägenhet. KRAM!

Våffeljärnskartongen.

Mina små lökar som jag planterade i våffeljärnskartongen slår nu ut när som helst.

Hipp hurra för kökstavlan.


Trots att livet består till stor stor stor del av jobb just nu försöker jag sätta upp små mål för mig själv. Ett för denna vecka var att få upp den här fina "allt i allo tavlan".
En skiva som jag först planerat att måla, men som jag senare bestämde mig för att låta vara helt naturell. Badrumskorgar från Ikea agerar tidningsställ, nypor från granit (bara en syns), senare projekt är att måla en ram och spika fast, samt måla ramens innehåll med griffelfärg! Tänk vad mycket viktig inspiration man kommer kunna hitta här! Allt i från senaste numret av ELLE till veckans matsedel, hipp hurra!

You had time.

När man bara borde sova, då drar jag fram målarburken.

Inte så dumt.

Såg ni den här väggen på möbelmässan... Tycker den var schysst, tänker mig att man blandar upp med lite mjukare material. Jag har en tanke som inte är så dum.

Lamptips!

Emma´s blogg (en klar favorit) hittade jag precis ett roligt lamptips!

Volière.

På möbelmässan stod den här hallförvaringen utplacerad, den är smart på många vis. Camilla Hagstén har gjort designen. Produkten heter volière, vilket betyder fågelbur på franska. Släpp fåglarna fria tycker Camilla!

Vega.

Känner på mig att veckan kommer bli smäckfull så jag sitter just nu i soffan och tar en paus. Dricker mitt bästa te ur mina icke så dumma ikea koppar.
Har gjort beställning på en stol, vi har funderat fram och tillbaka här hemma på hur vi ska använda "vardagsrummet". Det är ju en liten lägenhet på 53 kvm och vi vill ju givetvis utnyttja varje liten vrå, samtidigt drömmer jag om ett stort rum att umgås i. Ett rum där räkningar och tråkiga papper är bannlysta! Blir det en arbetsyta i rummet kommer den att kallas inspirationshörna, där med basta!

DIY peace.

DIY-projekt. Jag ber om ursäkt för bilden, men tänkte samtidigt att det är lika bra att ni får se sanningen. Sanningen i ett urdammigt golv där tyget legat.
Hursomhelst, damm är tråkigt, men det är det inte att tillverka kuddfodral. Jag har tänkt ut tre kuddar som nu bara ska sys ihop!

PLAZA ass.

I det senaste numret av PLAZA INTERIÖR har jag assisterat Anna Malmgren under ett stylingjobb. Här ser ni uppslaget och det snygga "halsbandet" med målade träkulor som nu ligger hemma hos mig. Färgerna ihop skapar en känsla hos mig!

Panik i köket.

Fick i panik byta handtagen i köket, stod inte ut. Skulle helst riva hela den delen, men nu tror jag att jag överlever en stund till.

Sätt dig gärna på mig.

Mina köksstolar, ska precis måla den sista som står redo på bordet här. En sista nyans av grå. Efter det blir det kvällsfika och sängen.

Mina tankar.

För en vecka sedan var jag med i Västmanlands Läns Tidning, pratade lite om hur vi tänkt med lägenheten och så. Det blir givetvis ett återbesök när allt är sådär TIPTOP som jag tänkt mig.

Communication & Interior Design.

Att jobba på IKEA får tummen upp, absolut. Det blir mycket småpyssel och fix just nu, det märks så tydligt att vi snart är påväg in i ett helt nytt varuhus på Erikslund i Västerås. Oj, då ska det shoppas för min del!

Direkt från soffkroken.

Frukostbrickan och jag känner att vi sitter lite för tidigt i soffan idag. Kul med brickan ovan, en typisk sådan som man skulle kunna tigga till sig från icas frukt och grönt avdeldning och måla med lite griffelfärg!

Berörd.

Jag pratade med en god vän idag, om den här bloggen. Om vad som egentligen skrivs på den här bloggen? Jag känner att det är luddigt och behövde en förklaring (mest för egen del). Efter några minuters reflektion kom jag fram till att det som skrivs här är saker som berör mig. Sånt som snuddar vid mitt hjärta för en sekund eller två, kanske till och med föralltid? Spontana inlägg om allt möjligt. Ibland bara ett godmorgon, ibland en trendig tanke. Ni fattar.
Idag var det något som berörde mig på IKEA, det var inte ett snyggt tyg eller en charmig pryl. Den var en människa, en person med aspbergers syndrom. Han stod inför en grupp, däribland jag själv, och berättade om hur det var att leva med det handikappet. Han var helt fantastisk och jag har fasen tänkt på det han sa hela dagen. Vilket tal han höll, jag skrattade och grät samtidigt. Tycker inte ni också att det bästa som finns är när man verkligen får känna något? Tur att jag var där just då tänker jag nu, för jag tror att han just utvecklade mitt tankesätt kring människor bara på den kvarten. JA JA JA. Tack!

Details.

Gamla fina detaljer går att hitta på fler ställen i vårt hem.

ALLA HJÄRTANS DAG.

ALLA HJÄRTANS DAG.

Skrev en snutt nyss, som mer lät som en bordsbön än som en kärleksförklaring till alla er gör livet till något alldeles speciellt!

Pretty far.

Den här tavlan fick vi av min syster i inflyttningspresent! Tycker den känns rätt, äntligen bor vi dock tillsammans.

Snacks.

Så mysigt vi hade här hemma i lördags, lite snacks till fotbollsmatchen ser ni framför er.

Det enkla.

Det enkla.

Av bästa slag.

Det blir nu fyra olika nyanser på våra köksstolar, 3 olika grå och så en nudiefärgad. Pillergöra skulle man kunna säga att det är att måla pinnstolar, G och jag turas om att måla.
I helgen har vi haft finbesök, bland annat  av en mormor & en morfar av bästa slag.

Argue.


Den här spiralliknande upphängningsvarianten, från möbelmässan, var något jag gärna plockat med hem till mig.
Arguedesign.

Sisådär.

Vi försökte ta bilder till hallen idag, gick sisådär faktiskt. Har tänkt mig en mellanstor tavla på duk, motiv? VI som bor här...

What a day!

Snökaos och många intryck har satt sina spår i både ben och ögon. Ett glas vin och jag känner mig som nerslagen, landade dock mjukt i soffan.
Sitter och skriver på en inköpslista så att vi kan vara effektiva imorgon.
Möbelmässan idag var trevlig, mycket fint. Speciellt där studenterna höll hus, GREENROOM. Det finns så många begåvade designers där ute, själv lyckades jag hämta hem en hel del inspiration. Godnatt!

Det känns i hela kroppen.

Igår hade vi en sån mysig födelsedagsfest för vår allas ELIN. Idag har vi städat ur stugorna och nu är det dags att åka hemåt. Det känns i hela kroppen.
Jag målade en skylt med tårta på.
Tacos funkar alltid alltid alltid.
En bra kväll och ett bra slut på denna tid vi haft här nu.

Den lyckliga dagen.

Ibland dyker man på bilder som bara måste förvaras i mappar på skrivbordet. Såhär tänker jag mig att jag skulle vilja ha min bröllopslokal den lyckliga dagen. En stor lada.

Helping me feel.


Ska se till att jag får skymta den här var dag.

Drömlandet.

Jag har fått en inflyttningspresent av ida idag. En urfin drömfångare som kommer få en plats i vårt hem nu såklart! Nu kommer jag sova gott! TACK DARLING!

Portfolio.

Jobbar på att plocka ihop en portfolio. Det påminner mig om att en riktigt bra kamera vore fint . . .

Åh åh åh.

Godmorgon söndag. Idag tror jag att du blir fantastsik! Solen skiner och jag tänker tillåta mig själv att ligga kvar här en bra stund och bara lyssna på lite musik. Okej, jag kanske reser mig för att koka en kopp te. Kanske. Blev förtjust i dessa pärlunderlägg och tänkte tillverka egna under en pysselkväll vid köksbordet.

Möbelmässan.

I veckan som kommer är det dags för MÖBELMÄSSAN i Stockholm. Önskar tiden räckte till mer än en dag, men nästa fredag är det jag som ska insupa inspiration!


Pluggkväll i stugan.

Plugg med den bästa tjejen. Det blir en del annat snack med såklart.

Note.

Nu är det alltså bara en vecka kvar här uppe i Leksand innan det blir dags för 3 månader på hemmaplan. Känns fantastiskt att få komma hem för en längre stund den här gången.
Därför har jag bestämt mig för att spendera helgen i Leksand, ha en riktigt bra helg tillsammans med gänget här. Må mössen stanna under diskbänken!

Läderbälten.

Fick härmsug! Jag måste söka efter lite gamla läderbälten.

Koja.

"Kojor" stannar jag ofta till vid när jag får syn på. Det är något som gör mig nyfiken + att det ser så otroligt mysigt ut! Kanske skulle byggt en koja av sovrummet?

Enkelt är snyggt.

Inne på SOLO har de en schysst lösning på en hängningsvariant som jag skulle kunna tänka mig att ta efter i vår hall hemma.

TURBO.

En nyhet hos IKEA är denna klädställning. Jag älskar att ordna och hänga om mina kläder så ja, ett bra köp skulle jag säga.

Ett taggigt men uthålligt vapen.

Inne hos Tjingeling hittade jag ett inlägg om blommor förstår ni. 2011´s hetaste ser ut att bli en taggig variant. Taggig, men uthållig. Jag tänker definitivt köpa mig några kaktusar. Om du inte torkar diskbänken efter dig G har jag nu ett vapen!

RSS 2.0