Annorlunda idéer.

Annorlunda idéer faller mig ofta i smaken, nytänk.

Kapning.

Klippte av en rejäl bit av håret igår!

Bad things.

Therese Sennerholts

Hur fint är inte detta vykort då?

Griffeltavla.

Något sådant här är jag ute efter till köket, en stor skiva att placera bakom köksbordet. Tänkte måla i griffelfärg. Foto taget av mig på Formex.

Fix.

Som vi fixar och donar och det blir ju så bra! Imorgon slår vi till på säng. Fick en urmysig tavla av min syster idag, längtar tills vi är i ordning och jag kan "småpyssla".

Efterlängtad.

FRIDAY. En efterlängtad sådan!

In love.


ÅH vad jag bara vill ha dessa kökshanddukar från By Nord.


Tulavippan.

Idag tog vi stora bussen och drog iväg ett gäng tjejer för att fynda. Mellan Leksand och Borlänge ligger nämligen en stor loppisbyggnad proppfull med allt mellan himmel och jord. Jag hittade ett vitt litet bord på hjul och även en skål - bägge i vitt.

Ni får se det på plats inom kort.


En färg i min smak.

Foto Dana miller/HouseTweaking
Inne hos Jenny hittade jag den här bilden på en sänggavel som jag tyckte var mysig, en inbjudande känsla. Den gula färgen känns väldigt jag just nu.

Omklädningsrum?

Vart står liknande plåtskåp och skräpar/bara väntar på mig?!

Be yourself.

BE YOURSELF, EVERYONE ELSE IS ALREDY TAKEN !

AUG

Kökshandduk från etsy, fin fin ju !

Tegel.


I köket när G skulle hacka plats för en kabel dök han rätt på en tegelvägg. Hade jag fått önska fritt hade vi plockat fram delar. För att göra en tydlig matplatsdel t.ex. Nu saknas tyvärr tid.

Villa Stoor.

Imorgon ska vi hem till bloggaren Maliin Stoor, som även är vår lärare i butikskommunikation. Här har ni bilder från hennes hem.

VÅGÖ.


Snygg stol som förhoppningsvis är påväg in till IKEA inom kort. VÅGÖ.

Mina handtag.


Hos BILTEMA hittade jag dessa handtag 2 för 29 kr och såg direkt hur det skulle höja intrycket på mina ej så charmiga köksluckor. Bland det bästa jag vet är att åka runt för mig själv med bilen och gå igenom butikssortiment så att jag har riktig stenkoll på vad som finns i butik.

Beslutsångest.

Beslutsångest på golvfärg i sovrummet . . . Det blir förmodligen en ljusare grå på vårt vackra plankgolv.
Igår när vi kom tillbaka till stugan stod det klart att när "katterna varit borta har råttorna dansat på bordet", eller ja iaf under diskbänken. Små svarta kluttar och spån här och var, inte i min smak alls faktiskt.

Köksinsp.


De här bilderna har jag inspirerats av när jag gjort vissa val i vårt kommande kök. Kärlek vid första ögonkastet när jag hittade det här köket i Sköna hem´s nya nummer.
Bilder finns inne hos SKÖNA HEM.
Av: MARIE WÄRME, Ass: SANNA MESSO, Foto: KARL ANDERSON

Enter.

Vi har som sagt fixat och donat hela helgen, men jag hann ta en liten avstickare till Nordik. Hittade denna pall till ett galet bra pris.

Suprise!

Det är fortfarande galet mycket kvar att göra, men jag börjar fundera på inredning . . . Gillar ni Oddbirds bord?
I lägenheten växer nya idéer fram, tänk på att man sällan vet vad som döljer sig bakom det ögat kan se. Hallen blir något helt annat än vad planen var, men åh längtar efter att få visa resultat.

Prio 1?

Ajaj, frasiga händer, avskaft nagellack och trötta ögon är jag ägare utav efter en hel dag i lägenheten. Så mycket som ska göras. Gustav undrar om det verkligen är prio 1 att måla garderobens insida? Vad svarar man på det?

Många beslut att ta, men framför allt många penseldrag att dra!


Oddbirds.


Elin gillar ODDBIRDS monter på Formex, färgglad och i en mix av olika material.

Sisådär.

Direkt från FORMEX hem till slipmaskinen. Känner mig lite snopen och inte helt nöjd med mässan, trots en mycket trevlig dag!
Mer kommer . . .

Eget hem.

Efter en natt i Solna är det nu Formex som blir nästa stopp. Sedan HEM som i hem hem hem, eget hem.

Festival.

Den här bilden får mig sugen på en festival i sommar. Packa tygpåsen och möta upp tjejerna . . .

Visitkort.


Jag tänkte tillverka visitkort i bloggtemat.

Kullerstenar och röda knutar.

Fyfarao (Lotta på Bråkmakar) vad det är ljuvligt i Leksand! Alla husknutar är faluröda och på ICA har man matchtröjan på när det är match i byn.

Jag ser mig som en storstadstjej, men ibland önskar jag att jag kunde leva föralltid bland dessa kullerstenar och dalahästar. (Måste skaffa mig en dalahäst som minne från denna tid).

Gärna i min garderob.


Sitter och pillar med skolarbete i illustrator . . . Gillar lampan i gummi (lite extra) som finns att hitta hos Svenssons!

Trendspaning.

Liselott.
Trendspaning på FORMEX på torsdag. Har kikat på en del montrar som ska besökas och även några föreläsningar jag inte vill missa!

Nu ska ni höra.

Någon har "smålyft" på plastmattan i lägenheten, det ligger gammalt trägolv under . . .

Årets lyckligaste tid.

Idag sken solen och det droppade ute. Vi gled omkring som bambi på hal is och skrattade från magen åt varandra när vi var nära backen flera gånger . . . Sedan räddade varandra från att "tappa fästet och nå botten", precis så som vi alltid gör i detta gäng.

Våååår, det var inte bara jag, vi såg det allihop! Snart drar vi fram grillen, köper ny garderob och får fräknar på näsan. Årets lyckligaste tid, utan tvekan.

Idag får vi nycklarna.

Känns som om jag suttit vakt vid någon jäkla lägereld hela natten, har vaknat i omgångar.

Idag får vi nycklarna! Tänk vad coolt det vore med sådant här golv i hallen?!

Hungry eyes.HUNGRIGA är vi i stugan. Provade sushi i veckan, måste nog försöka några fler gånger innan jag hamnar där alla andra verkar hamnat, förälskelse.

Havet är djupt.Drömmer om blått vatten, men just nu känns det mer som om jag är ute på djupt . . .

Lösning.

Den här lösningen som jag hittade inne hos diyordie är inte helt fel för vår hall.

Ös.Har inte en minut till övers nu, det är sånt ös i skolan att man skulle vilja svimma för att få ligga med benen högt en stund. Fika hinner vi dock med då och då.

Weekend.


Önskar er alla en riktigt härlig helg!


Inspiration, inspiration.

Inspiration, inspiration. Ordet har används extra flitigt i min värld de senaste åren. Bilder ger ju så mycket, men även människor.

Tack Ida för att du finns och delar med dig, för att du peppar, stärker, tindrar med din närvaro och får mig att skratta!

Skiss.

Såhär ser alltså lägenhetsskissen ut.

Nyp i armen.Dags att starta planeringen utav min egen walk-in-closet snart (nyp i armen). På måndag får vi lägenheten!

La la.

Vi photoshoppar och tillverkar ostar i illustrator här uppe. Snart tar vi helg, dricker lite vin och spånar på nya äventyr.
Jag måste ha en dag i sthlm snart!

På inköpslistan?

På inköpslistan?

Soffa
, kan även så ut såhär.


ÄG MINDRE, LEV MER!

Vi har just gått igenom några av trenderna för det nya året 2011. En av de saker som berörde mig mest var just denna, ÄG MINDRE, LEV MER!

Det handlar om att dra ner på kostnader som t.ex att äga en bil per person, när man skulle kunna dela på en bil för att ta sig till jobb osv. Det finns ju så mycket att uppleva här i världen, mycket som ger en större lyckokänsla än just själva ägandet av saker och ting!Snyggt med tavlornas baksidor! Den här bilden med tillhörande idé hittade jag inne hos Lotta.

Skola.

Igår hade vi en bra dag, det kanske syns. På det sista kortet stampar elin hårt med foten i golvet så alla hoppar till!
Idag ska vi lägga upp en plan för hur vi får mest gjort och sett på FORMEX, längtar!

Bathroom.

På Ikeas sida LIVET HEMMA väljer man att visa badrummet såhär. Jag gillar det, att ligga i badet med en hög inspirerande tidningar och låtsas att man befinner sig på en exotisk plats (se grönskan) känns ganska lyxigt.

Wow.

ELIN KLING i ett samarbete med H&M, kan inte bli så fel.

Sann glädje.

Åker till Leksand idag och återförenas med världens bästa tjejer.

Naturens goda.

Om det manliga könet fick bestämma hade skogen varit nära till hands någonstans i lägenheten. Jag vill ju gärna låta honom ta val, men jag vet inte nu när det bara är 53 små kvadrat . . . en skog. Nej, han får nog gå ut till Rocklunda.

Grislampa.Har sänt ut G till att se efter om han kan hitta en "grislampa" som ligger och skräpar på någon opassande plats. Hittar han en kulting i samma veva är det ok om han tar med den också . . . Tror den lampan hade kunnat göra sig bra någonstans i vårt nya hem.

Why?

Ikväll blir det bastu och bad i snön med vänner.
Hittar ingen soffa att bli kär i, förutom en för cirkus 50 tusen från DIESEL. Why?

När jag stänger ögonen.


Den här bilden tilltalar mig. Kudden med de broderade renarna, ugglan är tjusig den med, de slitna fällarna. Betongväggen ihop med träväggen och glödlampan.
När jag stänger ögonen till denna bild befinner jag mig i en toppstuga med en kopp varm choklad i handen. På huvudet har jag en riktig pälsmössa och det som värmer mig utöver frihetskänslan på toppen är min vita favoritkofta, secondhand.

Råttorna dansar på bordet.

Jag undrar vad som gömmer sig i mormors sommarstuga, kanske har hon något jag kan få låna? I inredningsväg . . . Det är inte helt omöjligt att råttorna dansar på bordet där ute, så sällskap bör jag nog ta med mig !

Jag ska måla hela världen lilla mamma.

Röd dag. Jag har inte tid med en röd dag! Ska ju köpa färg.

Tiden.

"Den viktigaste och mest värdefulla valutan inför 2011 känns som TIDEN. Vi ägnar mer och mer tid till att gestalta våra hem. Vi har nog aldrig sprungit så mycket på loppis, letat efter Blocketfynd eller Traderat som de senaste åren i jakten på det personliga hemmet."

Läs detta inlägg hos Inspirationsfabriken råder jag dig,
http://inspirationsfabrik.blogspot.com/2010/12/var-halsad-2011.html
Inte så trevligt att titta på klockan i goda vänners lag, men på nyårsafton ska det ju räknas ner, lägger idén bevarad tills det är dags för nyårsdukning 2011. Charmig detalj i mina ögon.

Testar nya vägar.


Finurligt värre.

Maliin har byggt en ny finurlig hylla. Inte helt fel tyckte jag!

www.qreate.se/bloggAtt räcka till.

Ibland vill jag så mycket att jag inte vet i vilken ände jag ska börja, känner ni som jag? Tänkte väl det.

Try hard.


Nyöppning.

Om några veckor bara bär det av mot det nya IKEA huset som byggs på Erikslund här i Västerås. Tror att det kommer bli hur bra som helst och en betydande erfarenhet att få vara med om en nyöppning !

Little doodles.

Helt underbara bilder hittade jag här inne, http://cargocollective.com/littledoodles och har tittat alldeles för länge . . . Imorgon ska jag skriva kontrakt på både det ena och det andra.

Inspirationsbild.

Detta är för mig en inspirationsbild till lägenheten.

Closed mondays.Jobbar på att få upp värmen efter en expedition på isen samt korvgrillning i skogen. Brr.

Examen dekoratör/kommunikatör.Känns alltid lite tomt när jul och nyår passerat . . . Men jag kan redan känna en viss lycka inför det nya året. För min del är jag säker på att det blir händelserikt! I juni tar jag ju examen dekoratör/kommunikatör och är mer än redo att börja arbeta!
En lägenhet att fixa och dessutom sitter vi redan här hemma med ett nytt ressug . . . Inom kort kommer en summering av 2010.


Spring 2011.

Saknar mina solglasögon här i bilen, solen skiner!
HM´s spring 2011 katalog innehåller långa kjolar/klänningar, mockaimitation och en avslappnad stil - jag är med!

Styling.


 

En dröm för mig vore att få styla H&M Homes katalogbilder !


PS.

En viss trötthet tar ut sin rätt. Jag försöker alltid att låta bli att säga att jag är trött i vardagen med skola, praktik och mycket att göra. Jag tycker nämligen inte att just orden botar trötthet, så varför tjata? Men jag märker nu när ledigheten är ett faktum att jag måste ha varit ganska trött. SOVMORGON is the shit!

PS. Vad ska vi ha för golv i kök och hall ?!Att minnas.

Den perfekta avslutningen på 2010.
Imorgon tar vi oss en liten tripp mot Hjärtum för att samla ihop Gustavs ting inför flytt, wihoo.

Kärlek och ett nytt år.

En fin nyårsafton igår ! Allt var sådär som man vill att det ska vara. Massor av snö, god mat, höga klackar, kärlek, goda vänner, skratt & champange . . . Tänkte bjuda på ett litet bildregn från vår kväll.
Tack för tvåtusentio som varit helt fantastiskt på många sätt och vis.

Nyårsafton.

Nyår 2010 . . .

RSS 2.0